Uw Levensverhaal opstellen

In combinatie met sociaal huisbezoek is er een mogelijkheid om samen met u uw levensverhaal vorm te geven, om zelf te reflecteren op uw leven of bijvoorbeeld om als document aan uw (klein-)kinderen te geven.

 

We kunnen het hebben over de verschillende levensfasen, zoals school, werken en studie, trouwen, kinderen. En ook naar zaken in het leven waarin u was vastgelopen en over hoe u hier nu op terugkijkt. U kunt het hebben over de periode waarin u nu uw ouderdom beleeft, of u wel of niet in een instelling verblijft en hoe u dit hebt ervaren en nog ervaart.

 

Vaak zijn dit soort gesprekken makkelijker naar aanleiding van een oude foto. Zo'n foto kunnen we natuurlijk ook opnemen in het verhaal.

 

Mijn taak is slechts te luisteren naar wat u hebt meegemaakt, ik kan u hierover wat vragen stellen en ik maak aantekeningen, die ik achteraf uitwerk. Zo bouwen we in een aantal gesprekken samen zo'n levensverhaal op. U bent steeds zelf hierin leidend. Ik leg het alleen voor u vast. U beschikt daarna over wat er mee gaat gebeuren, bijvoorbeeld het bundelen in een boekje.